19 august 2015

Sfaturi despre securitatea contului personal de facebook

Adevarul este ca reteaua Facebook este un instrument de comunicare foarte puternic si totusi este foarte usor sa ne pierdem intimitatea. Statistic vorbind aproximativ 2% dintre abonatii Facebook se confrunta zilnic cu una dintre cele mai comune probleme si anume cea de incalcarea a drepturilor de folosire a datelor personale de pe conturile create.

Cei de la "informatiipersonale" au dorit sa informeze cu privire la toate procedurile ce ar trebui utilizate pentru a va proteja intimitatea, cat mai mult posibil, precum si modul despre cum puteti sa evitati sa fiti in situatii periculoase de frauda.

Iata cateva sfaturi utile privind siguranta contului de pe Facebook sau de pe oricare alta retea:

1. Ascundeti-va intotdeauna adresa de e-mail folosita pentru a va accesa contul personal. Pentru a va ascunde E-Mail-ul puteti pur si simplu sa efectuati acest lucru umbland la setarile de pe cont, pentru a vi-l seta vizibil doar pentru dumneavoastra.

2. Daca utilizati un cont de e-mail pe care-l folositi in mod uzual (de exemplu Gmail) trebuie sa-l asociati cu o parola de cel putin 8 caractere alfanumerice.

3. Nu acceptati cereri de prietenie de la straini, mai ales daca acele persoane folosesc ca avatar imagini care nu sunt reale, persoane care nu si-au completat profilul, care vorbesc vulgar, etc., deoarece cu siguranta ca acei utilizatori de gunoi doresc doar sa colecteze informatii sensibile, bineinteles avand caracter personal.

4. Inserati un E-mail preventiv, pentru a consolida contul personal. In acest caz trebuie sa urmati procedura de confirmare oferita de catre sistemul de setari pe care-l descoperiti in contul de e-mail.

5. Pe Facebook exista la setari optiunea de 'secret', atunci cand se ia in considerare cererea de inserare a unui cont, pentru a-ti fi asigurata securitatea paginii personale.

6. Intotdeauna, protejeaza-ti 'Albumul Foto', atunci cand vine vorba de protejare se urmeaza pasii: editare fotografii - editare informatii - privacy - si se bifeaza optiunea 'doar prieteni'.

7. Nu puneti niciodata date sensibile despre dumneavoastra in profilul personal (cum ar fi spre exemplu, adresa, orasul unde locuiti, numere de telefon sau altfel de date asemanatoare).

8. Nu utilizati aplicatii de la terti, care nu sunt certificate de catre Facebook. De cele mai multe ori poate fi vorba doar despre diverse escrocherii de furt de date personale.

9. Intotdeauna folositi un bun antivirus (de exemplu firewall), pentru a va proteja 100% contul.

10. Utilizati un browser sigur (puteti incerca Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox).

11. Nu toate lanturile de caritate care se promoveaza pe Facebook si in care va sunt cerute confirmarea unor link-uri ciudate, pentru a semna o anumita petitie, chiar vor folosi unor oameni nevoiasi sau unor asociatii de intr-ajutorare. Acestea pot fi in anumite cazuri doar simple furturi de conturi personale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu